top of page
  • Writer's pictureMarisa

Restart + immuniteit = Perfecte combinatie


Restart en je immuunsysteem….een topcombinatie?


De dagelijkse uitdaging op dit moment is om ons immuunsysteem in stand te houden, te verhogen en vooral ons niet te laten verdwalen in de snoep- en drankkast.


Hoe kunnen we dit best doen?

De werking en regulering van je immuunsysteem is sterk afhankelijk van je dagelijkse voeding en leefstijl. Organisatie en controle zijn hier een houvast.


Wat is belangrijk op gebied van voeding?

Mijd zeker sterk bewerkte voeding, suiker, transvetten, gluten, koemelk, alcohol en kunstmatige additieven.

Streef naar zoveel mogelijk variatie met daarin zo’n 500 gram groenten en 2 stukken fruit per dag.

Gebruik natuurlijke vetten en verhit ze zo min mogelijk.

Kook, stoom, smoor of verwarm in de oven. 

Drink 1,5- 2 liter (gezuiverd) water per dag.


Wat met beweging?

Uiteraard is bewegen goed voor lichaam en geest en dus ook voor je immuniteit. Echter bouw rustig op en luister naar je lichaam. Je ziet vandaag de dag fantastische work-outs op social media voorbij komen.


En wat nu met stress?

Laat je niet regeren door stress en angst.

We worden door chronische stress vatbaarder op korte termijn en op lange termijn worden zelfs systemen in ons lichaam minder operationeel. Probeer dus zeker ontspannende momenten in te plannen. Wandelen, sporten, dansen, muziek, een ontspannend boek…. Het geeft je mentale rust.


Hoe belangrijk is slaap?

Zeer belangrijk!

Slecht of te weinig slapen beïnvloedt ons immuunsysteem .Het is van groot belang voldoende te slapen voor een algehele gezondheid.Het is belangrijk dat de cellen gezond zijn. Lichaamsbeweging en koolhydraatarme voeding bevorderen de verbetering van onze kleinste cellen; de mitochondriën. 

Ook kan LYMFE drainage de afvoer van afvalstoffen bevorderen. 

Gezonde leefmaatregelen om je afweersysteem kracht bij te zetten zijn nu van grote waarde. Ze beschermen je tegen een aanval van buitenaf.


RESTART + IMMUNITEIT

Restart staat garant voor deze levensstijl. Wij gaan resoluut voor gezonde en natuurlijke voeding waar heel veel groenten op het menu staan. Wij zorgen ook voor de juiste proteïnen en koolhydraten. 2 stukken fruit per dag vinden wij belangrijk. Organisatie en planning gaan dit allemaal in goede banen leiden.

Wij geven jouw start ook een duwtje in de rug met een Orthomoleculair supplement. Ons voedingssupplement is natuurlijk en energetisch en zorgt ervoor dat je lichaam en geest beter in balans komen, je vetverbranding de hoogte in gaat en de drang naar snoepen verdwijnt. 

Als kers op de taart gaan onze coaches jou op de juiste manier begeleiden. Ze helpen jou om eigen planningen te maken, te leren organiseren, geven je uitleg van de hoe en waarom en geven je inzichten in hoe het lichaam werkt. Na een aantal weken voel jij je coach over je eigen lichaam met zijn eigen unieke “know how”. Want elk lichaam is anders.

Restart is zoveel meer dan een dieet! Het is een traject dat je gaat volgen om heer en meester te worden over je eigen lichaam en het versterkt je immuniteit.

En vergis je niet, het leggen van de drievoudige puzzel ( Restart tools + supplement + coach) is de sleutel tot langdurig en blijvend succes.

Restart is onderbouwd op 3 peilers. Voeding, energie en mindset…de sleutel tot blijvend resultaat.


Besluit:

Restart + immuniteit gaan hand in hand. Versterk jezelf met Restart en behaal terwijl je ideale gewicht!


Hieronder nog een aantal krachtige natuurlijke remedies die je bovenop Restart kan hanteren om je immuniteit te boosten op aanraden van Orthomoleculaire therapeute Marijke.


Vitamine C zet aan tot een krachtige anti - virale afweerreactie. Je lichaam verbruikt tijdens een virale aanval veel vitamine C.

Neem de tabletten verspreid over de dag in bij een maaltijd. De darmtolerantie is een goede graadmeter. Het ontstaan van dunnere ontlasting geeft aan dat het lichaam de vitamine C niet verder opneemt. Verminder de dosering dan iets.


Vitamine D beschermt tegen acute luchtweginfecties. (Versterking neusslijmvlies).Preventief dagelijks inname van 2.000IE geëmulgeerde vitamine D3 is veilig en effectief.

Eenmaal geïnfecteerd gaat de vitamine D de vermeerdering van het virus tegen. Tijdelijk een verhoogde inname kan zinnig zijn.

Geeft bescherming tegen infectie en heeft tevens invloed op Mood-Depressie.

Hoe ouder hoe minder vitamine D we opnemen - aanmaken.


Zink is onderdeel van vele enzymen in het lichaam. Enzymen zijn stoffen die nodig zijn om processen in het lichaam mogelijk te maken. Zink zorgt voor de opbouw van eiwitten, groei en vernieuwing van weefsel, de stofwisseling en een goede werking van het afweer- en immuunsysteem.


Omega 3, een hoog gezuiverde visolie draagt bij aan een goede weerstand.

Ze zorgt voor soepele celwanden waardoor ontstekingen tegen worden gegaan en stelt je lichaam in staat een gezonder immuunsysteem op te bouwen.

Bron : Restart dieet

bottom of page