top of page
 • Foto van schrijverMarisa BOOST BODY & SKIN

Hormonale acné : 10 TIPS

Hormonale acne is een vorm van acne die wordt veroorzaakt door schommelingen in hormonen in het lichaam. Deze vorm van acne wordt vaak gekenmerkt door puistjes en onzuiverheden die voornamelijk optreden op specifieke delen van het gezicht, zoals de kin, kaaklijn en hals. Hormonen, zoals testosteron, spelen een cruciale rol bij het ontstaan van hormonale acne.

Bij hormonale acne kan een overproductie van talg optreden als gevolg van een toename van bepaalde hormonen, wat resulteert in verstopte poriën en ontstekingen. Deze verstopte poriën kunnen vervolgens leiden tot de vorming van puistjes, mee-eters en ontstekingen op het huidoppervlak.


Hormonale acne kan optreden bij zowel tieners als volwassenen en kan verschillende oorzaken hebben, waaronder hormonale veranderingen tijdens de menstruatiecyclus, zwangerschap, menopauze of als reactie op bepaalde medicijnen, anticonceptie of stress.

Behandelingen voor hormonale acne kunnen variëren en omvatten huidverzorgingsproducten, suppletie, hormonale therapie en levensstijlaanpassingen om de hormonale balans te herstellen en de symptomen te verminderen.Hier zijn 10 tips voor het aanpakken van hormonale acne:

 1. Houd een gezonde levensstijl aan: Eet een gebalanceerd én gevarieerd dieet, slaap voldoende en vermijd stress. Een gezonde levensstijl kan helpen om hormonen in balans te houden en kan bijdragen aan het verminderen van hormonale acne.

 2. Gebruik minerale gezonde make-up: Zorg ervoor dat je make-upproducten niet comedogeen zijn, wat wil zeggen dat ze de poriën niet verstoppen. Verwijder je make-up grondig voordat je gaat slapen. Jane iredale is de perfecte huidverbeterende skincare make-up voor jouw huidprobleem.

 3. Reinig je huid regelmatig: Gebruik milde reinigingsproducten die geschikt zijn voor jouw huidtype. Reinig je huid twee keer per dag om overtollig talg en vuil te verwijderen. Kom vrijblijvend langs op skintake voor de juiste producten voor je huid.

 4. Gebruik producten met salicylzuur of benzoylperoxide: Deze ingrediënten kunnen helpen bij het exfoliëren van de huid en het verminderen van ontstekingen die gepaard gaan met acne. Aarzel niet om ons te vragen achter skincare met deze werkstoffen.

 5. Vitamine A: Vitamine A is geschikt voor hormonale acne omdat het helpt bij het reguleren van talgproductie en het verminderen van ontstekingen, waardoor het kan helpen bij het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van acne-uitbarstingen. Environ heeft een specifieke acné-lijn.

 6. Bescherm je huid tegen de zon: Overmatige blootstelling aan de zon kan ontstekingen verergeren en post-inflammatoire hyperpigmentatie veroorzaken. Gebruik altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF liefst op minerale basis.

 7. Vermijd het uitknijpen van puistjes: Dit kan ontstekingen verergeren, littekens veroorzaken en de verspreiding van bacteriën bevorderen.

 8. Supplementen: Supplementen kunnen bij hormonale acne helpen door essentiële voedingsstoffen aan te vullen die een rol spelen bij hormonale balans en huidgezondheid, zoals zink, omega-3 vetzuren en vitamine A. Deze supplementen kunnen ontstekingen verminderen, talgproductie reguleren en de huid helpen herstellen, wat kan bijdragen aan het verminderen van hormonale acne-uitbarstingen en het bevorderen van een gezonde huid. Het is echter belangrijk om supplementen te gebruiken in combinatie met een gezonde levensstijl en onder begeleiding van een professional.

 9. Bezoek een huidexpert: Een huidexpert kan advies op maat geven en eventueel supplementen en producten adviseren zoals actuele retinol of probiotica, om hormonale acne aan te pakken.

 10. Experimenteer met probiotica: Probiotica kunnen helpen bij het herstellen van de darmflora en het verminderen van ontstekingen in het lichaam, waardoor hormonale acne kan verbeteren. Wist je trouwens dat de meeste huidproblemen afkomstig zijn vanuit je darmen?

Het is belangrijk om geduldig te zijn en consistent te blijven met je huidverzorgingsroutine. Als hormonale acne aanhoudt of verergert, raadpleeg dan altijd een professional voor gepersonaliseerd advies en behandeling.


Heb jij last van hormonale acné en ben jij op zoek naar een oplossing?


Bij Boost Body & Skin begrijpen we de uitdaging van hormonale acne en bieden we expertise op dit gebied. Onze behandelingen, producten en levensstijladviezen zijn gericht op het herstellen van de hormonale balans en het verbeteren van je huid. Ons team staat klaar om je te begeleiden naar een gezondere huid en een beter welzijn. Samen werken we aan een persoonlijk behandelplan dat jouw huid helpt herstellen en je zelfvertrouwen herstelt. Schrijf je in voor een skintake en ontdek hoe Boost Body & Skin jou kan helpen bij het overwinnen van hormonale acne.
Comments


bottom of page