top of page
  • Foto van schrijverMarisa

9 redenen waarom je zou starten met Restart?


Restarten wil zeggen jezelf een nieuwe kans geven om het goed te maken met je belangrijkste vriend(in).... "je lichaam"....

Want daar denken we toch veel te weinig over na. Ons lichaam is ons trouw sinds de dag dat we geboren zijn. Het zorgt ervoor dat we alles kunnen doen. Lopen, lachen, spelen, praten, kijken, horen, smaken,.... en zoveel meer. En hoe bedanken wij onze meest dierbaar vriend? Gewoon weg NIET! We nemen ons lichaam als normaal, als iets dat maar moet functioneren. Maar zo werkt het niet. De tol moeten we uiteindelijk betalen. Denk hierover na en Restart your body. Lees hieronder wat Restart voor jou kan betekenen.

1. Je krijgt meer energie

Want heb je ooit gemerkt dat je na een maaltijd met ongezond eten een enorme energiedip krijgt en dat je je futloos voelt? Dat is heel gemakkelijk te verklaren. Je lichaam heeft namelijk energie nodig om je voedsel te verwerken. Maar als je voeding amper bouwstoffen bevat, verbruik je meer energie dan dat je voedsel heeft opgeleverd.

2. Je bent vrolijker

Wat je eet heeft impact op je brein. Echt! Minder bewerkte suikers zorgt voor een positievere vibe in je hersenen.

3. Je hebt minder stress

Bepaalde voedingsstoffen kunnen ervoor zorgen dat je je minder gestresst voelt. Dat komt door cortisol, het stresshormoon. Vooral voedsel met vitamine C, omega 3-vetten en magnesium helpen tegen stress.

4. Je bespaart geld

Ook al is gezond eten vaak wat duurder, Toch ga je geld besparen! Denk maar aan al die dure frisdranken en snoep die je nu niet meer hoeft te kopen.

5. Je eet minder

Omdat je veel meer goede en bruikbare voedingsstoffen gaat eten, ben je langer verzadigd en heb je weer minder snel het gevoel dat je trek hebt.

6. Je wordt minder snel oud

Gezond eten heeft ook een positieve invloed op het proces van ouder worden. Waarom zou je investeren in hele dure crèmes, als fruit van zichzelf ook antioxidanten bevatten die helpen bij het beschermen van je huid. Bessen en omega 3-vetten in zalm zijn goed voor je huidcellen en vertragen het proces van ouder worden. Vitaminen C is ook zeer goed voor je huid.

7. Je BENT gezonder

Ongezond eten - vooral op de lange termijn - kan het risico op ziekte verhogen. Diabetes, obesitas en hart- en vaatziektes, dit zijn maar enkele voorbeelden. Voornamelijk (toegevoegd en bewerkte) suikers zijn hier het kwade. Vermijd dus producten met veel suiker!

8. Je slankt af

Logisch toch!Water ipv frisdrank, groenten & fruit ipv snoep, minder vetten en koolhydraten, ...zijn allemaal minder calorieën , dus minder opslag van vetten.

9. Je zit beter in je vel

Minder stress, productiever, meer energie, beter zelfbeeld,...gezonde voeding draagt allemaal bij tot een optimaal en gezond lichaam en geest.

Zijn deze 9 redenen nog niet genoeg om te starten met Restart en je lichaam te resetten, geen paniek dan kan ik je nog extra redenen bijgeven!


Restart yourself, Restart your life, Restart your health

Wanneer starten we? ;-)

コメント


bottom of page